El grup actua a l'Apolo dissabte dins d'una jornada d'actes per difondre la candidatura d'aquest estil musical a patrimoni de la Unesco. — nació digital

9SON reivindica la rumba catalana

El grup actua a l’Apolo dissabte dins d’una jornada d’actes per difondre la candidatura d’aquest estil musical a patrimoni de la Unesco.

En el marc de la jornada de promoció de la rumba catalana com a candidata a formar part del Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco, el grup 9Son oferirà un concert a la Sala Apolo (21h), on donarà suport explícit a l’intent de donar a conèixer aquest estil musical arreu del món i al temps hi presentarà els eu últim disc, ‘Íssim’ (Lbam, 2015).

El grup, conegut per un estil musical de fusió on hi tenen lloc estils com la mateixa rumba catalana però també la sala i altres ritmes calents, està implicat en la reivindicació de la rumba catalana a partir de l’associació Setmana de la Rumba Catalana, una de les entitats impulsores de la candidatura. En aquest sentit, Carla, la cantant de la formació, recorda que cal donar importància “al bagatge històric de la rumba catalana”, tot i ser “conscients que la candidatura és un objectiu a mitjà o llarg termini”, però que en tot cas, “si no som nosaltres qui ho defensem, no ho farà ningú”.

 



X
X