— la vanguardia

Els impulsors del projecte ho tenen clar: la rumba catalana és l’únic estil musical i gènere nou que ha sorgit dins de les comunitats urbanes durant el segle XX. « Volem defensar-ho i desenvolupar-ho més, ens interessa fer teixit social i potenciar els valors que implica i que s’associen a aquesta música perquè s’irradiïn al conjunt de la societat », ha explicat una de les membres de la comissió executiva de la candidatura de la rumba catalana per ser Patrimoni Cultural i Immaterial de la UNESCO, Carla Gordo.

De moment, aquest dissabte s’ha fet un pas més perquè això sigui una realitat. Aquest matí, des de les deu i fins passades la una del migdia, les entitats impulsores del projecte han realitzat l’acte fundacional de la candidatura a l’espai cultural de la Mercè de Girona. « Hem fet un fòrum obert al públic i volem repetir-ho cada any. Avui hem explicat el treball fet, com s’articula la comissió organitzadora i el calendari que tenim », ha explicat un dels màxims impulsors de projecte, director de l’Escola de Música Moderna de Girona, creador de la Setmana de la Rumba Catalana i membre de la comissió executiva de la candidatura, David Coll.

L’acte ha comptat amb l’assistència de membres del Departament de Cultura de la Generalitat i del Ministeri de Cultura francès que, des del principi, han mostrat el seu suport. « La rumba és una manifestació cultural que aglutina els dos territoris i és un somni col·lectiu que hem obert i ràpidament s’hi ha sumat tota mena d’entitats i organismes », ha comentat Gordo.

 

Article PDF


X
X