— ara.cat

Presenten la candidatura perquè la rumba

catalana sigui Patrimoni de la UNESCO

La Casa Musical de Perpinyà, l’Escola de Música Moderna de Girona i Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) han organitzat un fòrum obert a Girona per difondre el seu objectiu

La Casa Musical de Perpinyà, l’Escola de Música Moderna de Girona i l’associació sense ànim de lucre Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) han presentat aquest dissabte a la Mercè a Girona, la candidatura perquè la rumba catalana sigui Patrimoni Cultural i Immaterial de la UNESCO abans del 2020.

L’acte ha consistit en un fòrum públic obert on han assistit veïns, interessats i autoritats de la Generalitat i de l’altra banda dels Pirineus.

Els impulsors del projecte ho tenen clar: la rumba catalana és l’únic estil musical i gènere nou que ha sorgit dins de les comunitats urbanes durant el segle XX.

« Volem defensar-la i desenvolupar-la més, ens interessa fer teixit social i potenciar els valors que implica i que s’associen a aquesta música perquè s’irradiïn al conjunt de la societat », ha explicat una de les membres de la comissió executiva de la candidatura de la rumba catalana per ser Patrimoni Cultural i Immaterial de la UNESCO, Carla Gordo.

« La rumba és una manifestació cultural que aglutina els dos territoris –ha afegit– i és un somni col·lectiu que hem obert i ràpidament s’hi ha sumat tota mena d’entitats i organismes ».

 

Article PDF


X
X