No és un fenomen únicament barceloní. De la mateixa manera que el poble gitano, és una música transfronterera i la podem trobar també a Perpinyà o a Girona. — BTV

La rumba catalana, rumb a la Unesco

Encoratjats pel bon moment de la rumba catalana, músics i experts impulsen la candidatura perquè sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquest dissabte a l’ESMUC s’han reunit representants de la rumba, de diferents escoles de música i fins i tot del Ministeri de Cultura francès per dissenyar l’estratègia per convèncer la Unesco.

La rumba s’ha anat construint de mica en mica. Els experts diuen que és una especialització del flamenc, que ha acabat convertint-se en un gènere diferenciat amb les seves particularitats, com ara el famós ventilador que es fa amb la guitarra. La rumba catalana és jove i és de les poques músiques genuïnament de carrer creada al segle XX.

No és un fenomen únicament barceloní. De la mateixa manera que el poble gitano, és una música transfronterera i la podem trobar també a Perpinyà o a Girona.

Han estat precisament aquestes dues ciutats les impulsores de la Setmana de la Rumba i les precursores d’aquesta candidatura per ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

 

Article PDF


X
X