Sumar-se al llistat del que ja formen part els castells i al flamenc com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la UNESCO. — Agència Catalana de Notícies

El procés, que pot trigar anys a fer-se realitat, vol també fer més visible el gènere, reivindicar el seu caràcter transfronterer i aconseguir suport institucional

Barcelona (ACN).-

Sumar-se al llistat del que ja formen part els castells i al flamenc com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la UNESCO.

Aquest és l’objectiu d’una iniciativa que s’ha presentat en el marc de la Setmana de la Rumba Catalana per tal que aquest gènere obtingui aquest reconeixement.

L’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) ha acollit aquest dissabte una taula rodona on s’han començat a traçar les estratègies per a una futura candidatura, que pot trigar anys a fer-se realitat.

Tanmateix, un dels aspectes que més valoren els impulsors és aconseguir que el procés adquireixi un caràcter « inclusiu » i « transfronterer », ja que també estarien implicats els grups ‘rumberos’ de França i la Catalunya Nord.

David Coll, director Escola de Música Moderna de Girona i impulsor de la Setmana de Rumba Catalana, afirma que la iniciativa « vol articular un consens de la societat civil, les institucions, les indústries culturals i món acadèmic ».

« Volem influir en l’agenda cultural i educativa a ambdós costats de la frontera », ha assenyalat. De moment, la candidatura de la rumba ja compta amb el suport del ministeri de Cultura francès i l’interès del Govern.

 

 

Article PDF


X
X